29 september 2016 |

Shopping

En sysselsättning, som platsar på top 5, är att shoppa pysselmaterial. Jag kan inte låta bli att med jämna mellanrum (typ varannan kväll) fylla kundkorgar i diverse webbutiker. I 95 fall av 100 så händer inget mer med kundkorgen men det är som en förberedelse för när kundkorgen ser bra ut och plånboken säger "Kör!" då börjar processen. Först eufori, lite ågren, otålig väntan och tillslut en total eufori då man ser vad man åstadkommit genom ett knapptryck. 
Tyvärr så tar det inte slut där, nya saker kommer ut på marknaden och av allt som redan finns äger jag bara en liten bråkdel. Det nya uttrycket "villhöver" är fyndigt men så passande i denna hobby. Jag erkänner att jag egentligen skulle klara mig lääääääänge på det jag har idag, om man tillåter inköp av lim och tejp... Men halva glädjen är just att få hem nytt att klappa på :)

Detta är mina senaste inköp som jag fick hem denna vecka:

Första bilden är inköpet från Moa pyssel. "God Jul"-dien var den primära artikeln. den går att göra mycket med, det är Moas egna. Jag är så glad för att Lotta, Moas ägare, gör egna dies. På något sätt blir de mer speciella, särskilt när man vet vilken fin tjej som står bakom.. Moas ligger förresten i Mantorp bara några mil från Motala, vilken lyx :)
Chipboardarna (östgötska? hihi) var alltför fina för att inte hamna i korgen och vetedekorationen har jag kikat på förut, nu var det dags för en knippa att flytta hem till mig!


Nästa köp var från Kristinas Scrapbooking. Det blev 2 paket cardstock jättebilligt 10 st för 19 kr. Träfåglar som jag haft tidigare men tagit slut. Mer chipboard, tänker att jag ska ha dem till något mixed media alster eller som bakgrund på något kort, får se vad det blir :) 
Det som kännetecknar det jag tillverkar är blommor, blommor och blommor så vad passar bättre än att köpa blommor? Prima är givna, det finns ingen tillverkare som ens kommer i närheten av Primas variation och kvalité (förlåt alla andra tillverkare)..
Fina bling och vackra papper, också från Prima. serien heter Rossi Belle. Den högra förpackningen blommor hör också till. Jag hade hellre köpt en 8x8-pad, jag har insett att man blir lite begränsad med de mindre, men det fanns inte. I blocket finns 2 stickersark och ett ark med journalingcards.
Bara för att jag är ny kund (är rätt osäker på det) så fick jag en Chameleonpenna. Det är första gången jag testar men kan inte säga att jag blev frälst, Idén är bra, kanske är det jag som är lite trångsynt med Copics och Distresser...


Det sista jag måste visa är en BAUTAhög med blommor och bär som jag fått av min älskade vän Cina. Jag fick den ena halvan av högen som hon fått hem så ni förstår hur mycket det var! Och gissa hur glad jag är för som sagt.. blommor!
Detta är en av varje och..


..detta är alla!


Det var allt för ikväll! Jag ska sätta mig en stund vid pysselbordet och sortera in allt det fina ni sett på bilderna. Skapartid blev det ingen idag, imorgon däremot ;)

Ha det gott!
/Maria

28 september 2016 |

Nystart!

Jahopp då startar jag om på nytt med denna urgamla blogg. Det blir i stort sätt bara pyssel men kanske någon gång så kan det slinka in en vardagsfundering eller uppdatering som jag tycker ska förevigas ;)

Jag börjar bloggen med en tag. Jag har haft en period av tags och därför kommer det en del inlägg med just tags! Kan liksom inte få nog av att göra dem. Tycker om formen, storleken och så har jag himla bra kartongbitar som passar perfekt om man vill kladda med färg och få stabila stommar. Dessa kartongbitar ligger som avdelare i lådor som vi får på jobbet. Min kollega lägger alltid undan dem åt mig så nu har jag väl ett 100-tal. MEN kan man ha för mycket pysselmaterial? Nääää tror inte det!


Nu ska jag iallafall presentera mitt första alster här i bloggen, jag nämner de märken som jag vet att jag använt men jag har inte koll på allt. 

Detta är, som jag tjatat om, en tag ;) som jag skurit ut i kartong. Det mönstrade pappret är bl.a. från Glitz. Jag har chalkat kanterna och en bit har jag rivit, jag tycker det ger lite extra umpf! Kanterna på tagen är behandlade med min lyxiga fotfil (som jag kallar den) https://www.primamarketinginc.com/shop/distressing-tool. När jag såg den första gången så skrattade jag inombords "en sån där kommer jag ALDRIG köpa, så onödig" Men nu bara älskar jag den, snygg och mångfunktionell dessutom matchar den min Crop-A-Dile, dvs turkos.



Lite gasväv måste finnas med och en doilie kikar fram därunder. Pilarna som är otroligt fina är Tim Holtz. De små metallblommorna är jag väldigt angelägen om att få veta var de kommer ifrån och var man kan få tag på fler, så om någon vet SNÄLLA kontakta mig och berätta!


De rosa blommorna är Prima, de var vita men jag färgade in dem med Distress ink tror det var Picked rasberry, De vita magnoliorna är från WOC  och de blå är Magnolia. Frostade bäret är köpt från Kina. "So sweet" är MME och de vita stänken är Dylusion ink spray.


Ja, det var allt för denna gång! Men jag har fått hem ett par pyssliga paket som jag kommer fota imorgon och så hoppas jag på pysseltid för då ska jag försöka bli klar med mitt (ett av alla) påbörjade projekt. Jag har lekt med färg och medium :D

Ha det gott tills nästa gång!
/Maria